Supersnel 4G-internet

Met mobiel internet van Simpel kun je via het als beste geteste netwerk van Nederland surfen, gamen, filmpjes kijken of muziek luisteren. Met Simpel krijg je 4G-internetsnelheid; supersnel en stabiel mobiel internet.

4G: sneller en betere dekking

4G is de vierde generatie mobiele netwerken voor telefonie- en internet; de veel snellere opvolger van 3G. Dankzij de nieuwste technologie is het netwerk niet alleen veel sneller en stabieler, maar is de dekking zowel binnen- als buitenshuis - ook veel beter. 4G van Simpel heeft een downloadsnelheid tot wel 75 Mbps en een uploadsnelheid tot 10 Mbps. Als je toestel geen 4G kan ontvangen, ontvang je automatisch 3G. Met ons 3G-netwerk haal je dan een maximale snelheid van 15 Mbps.

4G-internet via het als beste geteste netwerk van Nederland

Met Simpel maak je gebruik van het 4G-netwerk van T-Mobile; het als beste geteste mobiele netwerk van Nederland. De nieuwste technologieën zorgen voor een uitstekende dekking binnen- en buitenshuis. Met het grootste aantal 4G-masten en de hoogste gemiddelde snelheden heeft dit netwerk de grootste capaciteit in Nederland. Onafhankelijk onderzoeksbureau umlaut (voorheen P3 Group) test jaarlijks welk van de mobiele netwerken van de grootste providers van Nederland het beste is. Voor het vijfde jaar op rij kwam het netwerk van T-Mobile in december van 2020 weer als grote winnaar uit de bus.

In maart 2019 bleek uit onderzoek van onafhankelijk tester Opensignal dat T-Mobile met een gemiddelde downloadsnelheid van 50 Mbps en een gemiddelde uploadsnelheid van 15 Mbps verreweg het snelste van Nederland. In augustus 2019 is T-Mobile netwerk voor het derde jaar op rij door Ookla uitgeroepen tot snelste netwerk van Nederland.

Bekijk eenvoudig de dekking van het netwerk bij jou in de buurt met behulp van de dekkingskaart.

Altijd voldoende internet met onze MB-aanvullers

Met een abonnement met internetbundel begin je elke bundelperiode met een aantal MB's waarmee je kunt internetten. Maar het kan voorkomen dat je internetbundel op is en je toch wilt kunnen internetten. Met een MB-aanvuller koop je eenvoudig extra MB's als je vaste internetbundel bijna op is. Zo houd je controle over je kosten en kun je blijven internetten zonder verrassingen achteraf. Je kunt een MB-aanvuller bestellen via Mijn Simpel of per sms.

Hoeveel internet heb ik nodig?

Nederlanders verbruiken gemiddeld 3 GB per maand. Dit meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in een nieuwsbericht dat verscheen op 18-12-2019 in de Telecommonitor. Lees meer >

Maximum snelheid versus werkelijke snelheid

Onder ideale omstandigheden kan je internetverbinding een technische maximumsnelheid halen. We noemen dit de theoretische maximumsnelheid van ons netwerk. In praktijk zijn er allerlei factoren die voor minder ideale omstandigheden zorgen en zo de snelheid kunnen beïnvloeden. Te denken valt aan het type toestel dat je gebruikt en of deze geschikt is voor 4G, je locatie, en of er veel mensen tegelijkertijd gebruik maken van internet, zoals op een festival of op een druk strand. Als veel mensen tegelijk gebruik maken van dezelfde mast dan gaat de snelheid van je verbinding omlaag.

Hoe kan ik de snelheid meten van mijn mobiele verbinding?

Je kunt de snelheid meten via bijvoorbeeld speedtest.net. Zet wel eerst je wifi uit voor je start met de test.

De meting van je internetsnelheid kan onder andere beïnvloed worden door:

  • ander internetverkeer op het moment van meten, bijvoorbeeld het streamen van Netflix, Spotify of YouTube video's
  • verouderde hard- en software

Tip Als je problemen ervaart met de snelheid van ons netwerk, neem dan altijd eerst een kijkje op onze dekkingskaart storingen & werkzaamheden. We tonen hier alle storingen en eventuele werkzaamheden aan ons netwerk op jouw locatie. Hier vind je ook meer informatie over je rechten met betrekking tot compensatie bij storingen.