Het antwoord is Simpel | Simpel

Hoeveel MB of GB heb ik nodig?

Bij het afsluiten van een Sim Only abonnement kun je een internetbundel nemen. Daarmee krijg je in ruil voor een vast bedrag een hoeveelheid MB’s of GB’s die je tijdens de bundelperiode kunt gebruiken. Om te appen bijvoorbeeld. Of te streamen. Wil je weten hoeveel MB of GB je nodig hebt? Deze pagina helpt je op weg.

Hoeveel MB of GB je nodig hebt hangt af van je verbruik

Het hangt af van hoe je je telefoon gebruikt hoeveel MB of GB je nodig hebt. Stuur je af en toe een appje? Dan heb je een minder grote internetbundel nodig dan wanneer je dagelijks op social media zit. En ben je juist van het altijd en overal streamen van video’s en vlogs? Dan heb je weer meer MB’s of GB’s nodig dan wanneer je data alleen voor social media gebruikt. Gebruik je weinig wifi-netwerken? Ook dan is het slim om een grotere internetbundel te nemen.

Zo weet je hoeveel MB of GB je nodig hebt

Iedereen gebruikt zijn telefoon weer anders. Daarom heeft de ene weer een andere internetbundel dan de ander. Hoe weet je hoeveel MB of GB jij nodig hebt? Hieronder staan alle bundels die je bij Simpel kunt kiezen. Per bundel leggen we uit welk type gebruik daarop het beste aansluit. Ook kun je in de instellingen van je telefoon kijken naar je verbruik. Of kijken in de app van je provider hoeveel data je doorgaans verbruikt. Zo krijg je ook een goed beeld van hoeveel MB of GB je nodig hebt.

Goed om te weten: je ziet hieronder hoeveel data je minimaal krijgt voor de genoemde prijs. Komt omdat we vaak mooie Sim Only aanbiedingen hebben. Daarmee bestaat de kans dat je voor hetzelfde bedrag extra veel data krijgt. Goed om op te letten als je je Sim Only abonnement samenstelt!

500 MB

Onze kleinste internetbundel heeft 500 MB. Deze is perfect als je zo nu en dan een berichtje verstuurt via WhatsApp. Of soms het nieuws leest. Kijk je ook weleens video’s op je telefoon? Probeer dit dan alleen te doen als hij met wifi is verbonden. Je hebt een internetbundel met meer MB’s nodig als je dit via mobiel internet doet. Aan 500 MB per maand heb je dan mogelijk niet genoeg.

3 GB

Stuur je iemand weleens een foto? Kijk je heel soms online een video, bijvoorbeeld op de app van Nu.nl of NOS? En speel je weleens online een spelletje? Dan heb je een bundel met ten minste 3 GB nodig. Zo hou je ook nog genoeg data over om alles te doen wat je met een bundel van 500 MB ook doet.

7 GB

Stream je op je telefoon weleens een serie? En videobel je vaak met anderen? Voor het goede is het dan slim om voor een bundel met minimaal 7 GB te gaan. Dan heb je meer speling dan met de kleinere bundel. En kom je minder snel voor verrassingen te staan.

14 GB of 15 GB

Je hebt de 14 of 15 GB-bundel nodig als je zorgeloos wil streamen, videobellen, surfen en appen. Deze bundel is groot genoeg om dit dagelijks te doen. Dit kan voor een zeer lage prijs van maar € 10 per maand. Als je kiest voor de bundel met 14 GB heb je een ontzettend compleet abonnement, namelijk met onbeperkt bellen.

 

Whatsappen en mailen

Browsen

Muziek streamen

Video’s streamen

Social media

Onbeperkt bellen

500 MB

x

 

3 GB

x

x

 

7 GB

x

x

x (maar let extra op je verbruik)

 

14 GB

x

x

x

x

x

  x

15 GB

x

x

x

x

x

 

Wat als je meer MB’s of GB’s nodig hebt?

Het kan gebeuren dat je na het afsluiten van je abonnement erachter komt dat je meer MB’s of GB’s nodig hebt. Goed nieuws: je kunt dan twee dingen doen.

1. Je kunt een grotere internetbundel nemen

Heb je een abonnement bij ons afgesloten en kom je elke maand niet uit met je internetbundel? Je kunt dan een grotere internetbundel nemen. Dit regel je makkelijk en snel via Mijn Simpel en de Mijn Simpel app. Je hebt meteen de beschikking over de extra data.

2. Je kunt je MB’s aanvullen

Je kunt bij ons altijd een MB-aanvuller kopen. Handig als al je data op is. Met de MB-aanvuller kun je dan tegen een vast, laag tarief blijven internetten. Dat is veel goedkoper dan buiten je bundel internetten tegen een tarief van € 0,15. Hieronder zie je welke MB-aanvullers we hebben en wat je omgerekend per MB betaalt.

Aantal MB’s

Prijs

Prijs per MB

500 MB

€ 4,50

€ 0,009

1000 MB

€ 7

€ 0,007

3000 MB

€ 12,50

€ 0,0042

Veelgestelde vragen

Hoeveel GB heb ik per maand nodig?

Dat hangt af van je verbruik. Je hebt meer data nodig als je veel streamt en minder als je alleen appjes verstuurt. Bekijk de tabel in de tekst. Dat geeft een indicatie van hoeveel GB je nodig hebt.

Hoeveel MB is 1 gb?

1 GB staat gelijk aan 1000 MB.

Hoeveel MB kost Spotify?

Dat hangt af van hoeveel je streamt op Spotify. Gemiddeld verbruikt Spotify zo’n 75 MB per uur streamen. Heb je een abonnement en luister je in de hoogste kwaliteit? Dan verbruikt het ongeveer 150 MB.

Hoeveel MB kost Netflix?

Dat hangt af van hoeveel je streamt op Netflix. Gemiddeld verbruikt Netflix in standaard kwaliteit 1 GB per uur aan streamen. In HD-kwaliteit loopt dit op tot ongeveer 3 GB per uur.