Dekkingskaart netwerk Simpel

Via onderstaande dekkingskaart bekijk je eenvoudig de dekking van ons netwerk bij jou in de buurt. Simpel maakt gebruik van het T-Mobile netwerk. De kleur blauw geeft uitstekende dekking binnen-en buitenshuis aan. De kleurvariaties daartussen geven aan hoe je 3G- en 4G bereik binnen en buiten is.

4G-internet via het als beste geteste netwerk van Nederland!

Met Simpel maak je gebruik van het 4G-netwerk van T-Mobile; het snelste en als beste geteste netwerk van Nederland. De nieuwste technologieën zorgen voor een uitstekende dekking binnen- en buitenshuis. Met het grootste aantal 4G-masten en de hoogste gemiddelde snelheden heeft dit netwerk de grootste capaciteit in Nederland.

Onafhankelijk onderzoeksbureau umlaut (voorheen P3 Group) test jaarlijks welk van de mobiele netwerken van de grootste providers van Nederland het beste is. Voor het vijfde jaar op rij kwam het netwerk van T-Mobile ook in december 2020 weer als grote winnaar uit de bus. In maart 2019 bleek uit onderzoek van onafhankelijk tester Opensignal dat T-Mobile met een gemiddelde downloadsnelheid van 50 Mbps en een gemiddelde uploadsnelheid van 15 Mbps verreweg de snelste van Nederland is. Ook won T-Mobile's mobiele netwerk in augustus 2019 de Ookla Speedtest Award voor het snelste mobiele netwerk van Nederland. Ookla is wereldwijd leider in het testen en analyseren van het internet en datasnelheden.

Maximum snelheid versus werkelijke snelheid

Onder ideale omstandigheden kan je internetverbinding een technisch maximum halen. We noemen dit de theoretische maximumsnelheid van ons netwerk. De werkelijke snelheid van het netwerk is vaak anders dan de maximumsnelheid. Dit hangt af van diverse factoren zoals het type toestel en of deze geschikt is voor 4G, je locatie en of er veel mensen tegelijkertijd gebruik maken van internet. Zoals op een festival in het bos of strand. Als veel mensen tegelijk gebruik maken van dezelfde mast dan gaat de snelheid van je verbinding omlaag.
 

Hoe kan ik de snelheid meten van mijn mobiele verbinding?

Je kunt de snelheid meten via bijvoorbeeld speedtest.net. Zet wel eerst je wifi uit voor je start met de test.

De meting van je internetsnelheid kan beïnvloed worden door onder andere:

  • ander internetverkeer op het moment van meten, bijvoorbeeld het streamen van Netflix, Spotify of YouTube video's
  • verouderde hard- en software

Hoe word ik gecompenseerd bij storingen?

Voor telecomaanbieders zijn wettelijke regels opgesteld met betrekking tot compensatie bij storingen.

Is de storing niet veroorzaakt door je eigen toestel? En duurt de storing in je woonplaats langer dan 12 uur? Dan heb je recht op compensatie. Hoeveel compensatie je krijgt hangt af van de duur van de storing en de hoogte van de abonnementskosten.

Duurt de storing tussen de 12 en 24 uur?
Dan heb je recht op een bedrag gelijk aan de abonnementskosten die je voor één dag betaalt.

Duurt de storing langer dan 24 uur?
Dan krijg je voor iedere volgende periode van 24 uur ook de abonnementskosten van één dag terug.

Hoe kun je aanspraak maken op compensatie?
Wij doen er alles aan om een storing zo snel mogelijk te verhelpen. Op de website houden wij je zo goed mogelijk op de hoogte. Indien de storing dusdanig lang aanhoudt dat er een vergoeding van toepassing is zullen wij dit pro-actief doorberekenen op je factuur. Hier zullen wij je van tevoren over informeren.

Is er geen sprake van een landelijke storing maar heb je door een incident toch een storing ervaren door bijvoorbeeld een defecte zendmast in je woonomgeving? Neem dan contact met ons op zodat wij dit kunnen onderzoeken.