Het antwoord is Simpel | Simpel

De verschillen tussen Sim Only en Prepaid

Zelf je telefoon regelen en daarna lekker goedkoop bellen? Met Prepaid en Sim Only kan het! Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen Sim Only en Prepaid? Op deze pagina kom je het te weten. Zo weet je precies wat het beste bij je past en of je ook Sim Only zonder abonnement kunt nemen.

Wat is Sim Only?

Sim Only is een type telefoonabonnement. Je krijgt met dit abonnement alleen een simkaart. De telefoon? Die regel je zelf. Je betaalt maandelijks een laag tarief, want je betaalt alleen voor je bundels om te bellen, sms’en en internetten.

Sim Only in het kort:

  • De laagste prijs om te bellen, sms’en internetten
  • Elke maand je bundels aanpassen. Zo blijft Sim Only bij je passen.
  • Geen BKR-registratie

Lees hier meer over wat Sim Only is.

Wat is Prepaid?

Prepaid is een manier om te bellen, sms’en en internetten. Je koopt vooraf tegoed dat je kunt uitgeven aan belminuten, sms’jes en data. Is het tegoed op? Dan kun je dit niet meer doen.

Prepaid in het kort:

  • Je bepaalt vooraf wat je betaalt
  • Geen onverwachte kosten
  • Je betaalt meer dan bij Sim Only per minuut, sms’je en MB

Verschillen tussen Sim Only en Prepaid

Het grootste verschil tussen Sim Only en Prepaid is dat Sim Only een abonnement is dat je voor langere tijd aan gaat. Vaak voor één of twee jaar. Prepaid is tegoed dat je vooraf koopt. Omdat je met Sim Only voor langere tijd met een provider in zee gaat, krijg je lagere tarieven dan bij Prepaid.

Hieronder lees je meer over de verschillen tussen Sim Only en Prepaid.

Eenmalig versus voor langere tijd

Met Prepaid bepaal je zelf wanneer je tegoed koopt. Dit doe je vaak als je huidige tegoed op is en je niet meer kunt bellen, sms’en en internetten. Met Sim Only krijg je elke maand dezelfde hoeveelheid minuten, sms’jes en MB’s om te gebruiken. Ook kun je maandelijks je abonnement aanpassen. Zo blijft het de hele abonnementsperiode bij je passen.

Het verschil in tarief tussen Sim Only en Prepaid

Met Sim Only heb je lagere tarieven. Dit komt omdat je een abonnement voor langere tijd neemt. In ruil voor die afspraak krijg jij van je provider een lager tarief. Zo ben je goedkoper uit als je elke maand belt, sms’t en internet. Bij Simpel ben je zelfs extra goedkoop uit. Voor slechts € 4,00 per maand heb je al ons goedkoopste Sim Only abonnement.

Kun je Sim Only zonder abonnement nemen?

Mensen die kiezen voor Prepaid doen dat omdat ze nergens aan vast willen zitten. Maar wist je dat dat met Sim Only ook mogelijk is? Bij Simpel kun je een abonnement voor een jaar vastzetten. Dit abonnement kun je elke maand aanpassen. Zo ben je gegarandeerd van de beste prijs en het meest bekroonde netwerk. Daarnaast kun je bij Simpel een Plafond instellen. Zo heb je, net als bij Prepaid, gene onverwachte kosten.

Na het contract wordt je abonnement automatisch maandelijks opzegbaar. Je kunt dan op elk moment opzeggen en hebt zo in feite Sim Only zonder abonnement.