Inzicht in je internetverbruik

Uitleg over je rekening en internetverbruik

Voor de internetbundel die je in je abonnement hebt gekozen betaal je vaste abonnementskosten per maand. Verbruik je meer MB’s dan je bundel bevat dan betaal je het buitenbundeltarief. In de Mijn Simpel-app kun je het tegoed van je bundels bekijken en op de pagina Uitleg over je factuur vind je informatie over de periode en de opbouw van je factuur.

Inzage in je verbruik

Simpel kan jouw internetsessies niet inzien. Dat betekent dat we je verbruik van mobiel internet registreren, maar niet kunnen zien waar je MB’s aan verbruikt worden. Verbruik waar je niet direct aan denkt is bijvoorbeeld het binnenhalen van updates van apps op de achtergrond, of het installeren van software-updates. Zo kan het dus ook voorkomen dat je tijdstippen terugziet van internetsessies waarop je je telefoon niet actief gebruikte, zoals ‘s nachts. Ook de verbinding met een WiFi-netwerk is niet altijd voldoende om het verbruik van mobiele internet te voorkomen. Wanneer het signaal van je WiFi-netwerk zwak is kan je telefoon automatisch overschakelen op het mobiele datanetwerk als dat zo staat ingesteld.

Om dit te voorkomen en je MB's slim te besteden bestaan handige trucjes:

  • Download een app om inzichtelijk te krijgen waar je internetMB’s aan verbruikt worden of kijk in de instellingen van het toestel zelf welke apps hoeveel MB verbruiken;
  • Schakel mobiel internet uit als je toegang hebt tot een WiFi-netwerk. Zo kan je telefoon niet overschakelen naar 4G.
  • Stel per app in of het verbruik of de updates ervan enkel via een WiFi-verbinding mogen worden opgehaald en bijgewerkt.
  • WiFi-assistentie(iOs) en Slimme netwerkwissel (Android) uitschakelen

Kosten voorkomen

Behalve de handige trucjes van hierboven biedt Simpel je verschillende middelen om je kosten onder controle te houden. Zo bepaal je zelf hoeveel je per maand aan je telefoonabonnement betaalt, én of je wel of niet extra internet toevoegt gedurende je bundelperiode.

  • Plafond: Stel een Plafond in vanaf €10 en je verbruikskosten kunnen niet verder dan dit limiet oplopen. Tussendoor kan je de limiet eenvoudig aanpassen.
  • MB-aanvullers: Heb je bijna geen MB’s meer in je bundel en is de maand nog niet voorbij? Bestel dan een MB-aanvuller. Hiermee kan je nog even internetten en betaal je alsnog een scherp tarief buiten je internetbundel.
  • SMS’jes: Als je een sms ontvangt dat je bundel voor 80% en vervolgens 100% op is en je blijft internetten betaal je het buitenbundeltarief. Zorg ervoor dat je bij 80% al maatregelen neemt, zoals het blokkeren van internet op je telefoon of Mijn Simpel, of bestel direct een MB-aanvuller.