Het antwoord is Simpel | Simpel

4G of 5G internet: waarom 4G voor Sim Only nog jaren goed is

Je kunt steeds vaker een abonnement met 5G-internet nemen. Maar wist je dat je met 4G ook nog jaren goed zit? Lees hier hoe je de juiste keuze maakt tussen 4G of 5G voor je Sim Only abonnement.

Wat zijn 4G en 5G?

4G en 5G zijn mobiele netwerken om te bellen, sms’en en internetten. Het zijn afkortingen voor de vierde en vijfde generatie van mobiele netwerken. De netwerken zijn de opvolgers van 2G en 3G. 4G staat ook bekend onder een andere naam: Long Term Evolution (LTE).

Wat is het verschil tussen 4G en 5G?

Op dit moment zijn er geen grote verschillen tussen 4G en 5G. Dat is een technisch verhaal, maar heeft te maken met de frequenties waarop je telefoon verbinding maakt met het draadloze mobiele netwerk.

Op dit moment gebruiken 4G en 5G dezelfde frequenties, zoals 1800 en 2600 MHz. Zowel met 4G als 5G kun je deze maximumsnelheid halen. Hierdoor is 4G voorlopig nog praktisch net zo snel als 5G.

In de toekomst kan 5G wel een stuk sneller worden dan 4G. Dat is wanneer de voor 5G bestemde frequenties beschikbaar komen. Zoals die van 3,5 en 26 GHz. Zodra 5G-netwerken die frequenties kunnen gebruiken, zijn er hogere snelheden mogelijk. Tot wel honderd keer zo snel. Maar nu is het verschil veel kleiner, omdat de netwerken voorlopig dezelfde frequenties blijven gebruiken

Daarom zit je óók met 4G nog jaren goed

Het is nog onduidelijk wanneer de frequenties beschikbaar komen waarmee 5G een hogere snelheid krijgt dan 4G. Tot die tijd zit je dus ook meer dan goed met 4G. Omdat de praktische snelheid niet zoveel verschilt.

Redenen om 4G te blijven gebruiken

4G heeft voorlopig veel van dezelfde voordelen van 5G. Daarom zijn er redenen genoeg waarom je nog niet over hoeft op een 5G Sim Only abonnement. Welke dat zijn? Lees snel verder!

Weinig tot geen snelheidsverschil

4G en 5G blijven voorlopig ongeveer even snel. Terwijl je de goedkoopste abonnementen kunt krijgen met 4G. Zo heb je bij Simpel al een goedkoop 4G Sim Only abonnement voor maar € 4,00.

Je hebt nog geen 4G-telefoon

Het mooie aan Sim Only is dat je zelf een telefoon regelt om het abonnement te gebruiken. Niet alle telefoons zijn geschikt voor 5G. Zonde van het geld als je wel betaalt voor 5G, maar het vanwege je telefoon nog niet kunt gebruiken. Ook zonde om precies daarom een nieuwe telefoon te kopen, terwijl je huidige het nog prima doet.

Ook 4G kun je nog heel lang gebruiken

Net als 5G heeft 4G landelijke dekking. Dit betekent dat je het vrijwel in heel Nederland kunt gebruiken. En dat zal de komende jaren zo blijven. Ga maar na: providers zetten nu pas hun 2G-netwerk uit, dat al sinds 1991 in de lucht is!

Neem je een 4G of 5G Sim Only abonnement?

Bij Simpel zit je goed voor de goedkoopste Sim Only abonnementen met supersnel en betrouwbaar 4G-internet. Zo zit je nog jaren goed voor een hoge snelheid met landelijke dekking. Ideaal om overal zonder te haperen mobiel te bellen, sms’en en internetten!