Het antwoord is Simpel | Simpel

2G stopt op 1 juni 2023

Dan kun je met Simpel niet meer op het 2G-netwerk

Je hebt er vast al eerder over gehoord. Sinds 1 juni 2021 is de ondersteuning van het 2G-netwerk gestopt. Nu is het bijna zover. Op 1 juni 2023 gaat het 2G-netwerk uit de lucht. Grote kans dat je een mobiele telefoon hebt die geschikt is voor 3G, 4G of 5G. Dan merk je er niets van. Heb je er nog eentje die alleen 2G gebruikt? Lees dan even verder.

Wat merk je ervan?

Heb je nog een mobiele telefoon die alleen geschikt is voor 2G? Dan zul je een andere telefoon nodig hebben die geschikt is voor 3G, 4G of 5G om via Simpel bereikbaar te blijven. Vanaf 1 juni 2023 kun je niet meer bellen, sms’en en internetten via 2G.

Waarom stoppen we met 2G?

Mobiele telefoons worden elke dag slimmer. We verbruiken samen meer en meer data. Dat vraagt om nieuwe technieken, zoals 4G en vooral 5G. Die zijn krachtiger, energiezuiniger en duurzamer. Met de afbouw van 2G maken we ruimte voor verbetering en vernieuwing. En blijf jij altijd en overal verbonden.

Heb je een andere mobiele telefoon nodig?

Dat ontdek je hier meteen.

1. Check of je een 2G-telefoon hebt.

Bekijk deze lijst van de meest voorkomende 2G-telefoons om te zien of die van jou er tussen staat. Om gebruik te blijven maken van je abonnement, heb je een telefoon nodig die geschikt is voor 3G of hoger. We raden je een telefoon aan voor 4G of 5G.

2. Check je simkaart.

Je huidige simkaart is misschien te groot voor een moderne smartphone. Heb je een 3-in-1 simkaart? Kies dan zelf het juiste formaat. Past je huidige simkaart niet in een moderne smartphone? Neem dan contact met ons op en bestel gratis een nieuwe simkaart.

We helpen je graag.

Wil je meer uitleg over het uitzetten van het 2G-netwerk, je mobiele telefoon of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op of praat mee op onze community.

Hoe zit het met je mobiele telefoon?

Denk je nog een oude 2G-telefoon te hebben, maar weet je het niet zeker? Hieronder vind je de meest voorkomende modellen. Ook zie je welke 2G-telefoons nog in omloop zijn. Met deze mobiele telefoons kun je vanaf 1 juni 2023 niet meer bellen, sms'en en internetten via het 2G-netwerk.

Gebruik je andere 2G-apparaten met een Simpel simkaart?

Zit er nog een simkaart van Simpel in een ander apparaat? Denk aan een oudere gps-tracker voor een boot, fiets of hond, of een smartwatch met een trackingfunctie voor kinderen. Of een 2G-modem in een alarmsysteem bij je thuis. Dan raden we je dit aan:

  1. Check of de simkaarten in deze apparaten van het 2G-netwerk gebruikmaken.
  2. Bekijk of de apparaten geschikt zijn voor 3G, 4G of 5G. Zo ja, dan hoef je alleen de instellingen te wijzigen. Vraag de leverancier om hulp.
  3. Alleen geschikt voor 2G? Dan heb je nieuwe apparatuur en misschien een nieuwe simkaart nodig. Heb je een 3-in-1 simkaart? Kies dan zelf het juiste formaat simkaart. Past je huidige simkaart niet in een moderne smartphone? Neem contact met ons op om een gratis nieuwe simkaart aan te vragen.

Op zoek naar een alternatief?

Heb je nog een telefoon die alleen met 2G werkt? Dan heb je een andere telefoon nodig met 3G, 4G of 5G. Ook kan je een losse telefoon bestellen via Odido. Wel zo makkelijk.

Veel gestelde vragen.

Heb je nog vragen over 2G? Op onze Community kun je veel extra informatie vinden.