T-Mobile schakelt in 2020 het 2G-netwerk uit

Met Simpel maak je gebruik van het netwerk van T-Mobile. Het snelste en als beste geteste netwerk van Nederland. De nieuwste technologie├źn zorgen voor een uitstekende dekking binnen- en buitenshuis. Om te kunnen blijven vernieuwen is ruimte op het netwerk nodig. Daarom schakelt t-Mobile in 2020 het (oudste) 2G-netwerk uit.

Ga je hier iets van merken?

Het 2G-netwerk werd opgevolgd door het 3G-netwerk en is inmiddels ingehaald door het 4G-netwerk. Als je een toestel hebt dat alleen geschikt is voor het 2G-netwerk kun je deze na november 2020 niet meer gebruiken in combinatie met je Simpel-abonnement.

Welk toestel is geschikt?

Om te kunnen internetten via je abonnement heb je na november 2020 een toestel nodig dat geschikt is voor ten minste 3G, maar een 4G-toestel is aan te raden. Met een Simpel sim-only abonnement krijg je gratis 4G-internetsnelheid. Met een toestel dat geschikt is voor 4G, kun je nog sneller internetten zonder extra kosten.

Weet je niet of je telefoon geschikt is voor 3G of 4G? De meeste telefoons met druktoetsen zijn niet geschikt voor 3G of 4G en de meeste zogenaamde 'smartphones' zijn ten minste geschikt voor 3G. We hebben de meest voorkomende 2G-telefoons voor je op een rijtje gezet. Met deze telefoons kun je na november 2020 niet meer bellen, sms'en en internetten in combinatie met je Simpel-abonnement.

4G-telefoon nodig?

Wil je na november 2020 via Simpel kunnen internetten, maar heb je nog geen geschikte telefoon? Op Coolblue.nl vind je een uitgebreide selectie toestellen die geschikt zijn voor 4G.