T-Mobile is gestopt met het ondersteunen van het 2G-netwerk

Met Simpel gebruik je het netwerk van T-Mobile. Het netwerk dat als vaakst het best getest is! Dit komt omdat de nieuwste technologie├źn zorgen voor een uitstekende dekking. Binnen, maar ook buiten de deur. Om de kwaliteit zo goed te houden als nu, is ruimte op het netwerk nodig. Daarom is T-Mobile gestopt met het ondersteunen van het 2G-netwerk, dat al sinds 1991 in de lucht is. Wat betekent dit? Lees hier waarom je hier (waarschijnlijk) niets van merkt.

Afbouwen van 2G-netwerk is gestart

Sinds 1 juni 2021 wordt 2G niet meer ondersteund en bouwt T-Mobile het 2G-netwerk geleidelijk af. Dit betekent dat je via dit netwerk niet meer kunt bellen. Om die reden lieten we onze klanten al vanaf 2019 weten dat dit ging gebeuren.

Waarom? Sommige klanten gebruikten nog een telefoon die alleen via 2G werkt. Met deze telefoons kun je sinds 1 juni 2021 niet meer (goed) bellen via het netwerk van T-Mobile. Het 2G-netwerk wordt stap voor stap uitgezet en daaro kunnen we de bereikbaarheid daarvan niet meer garanderen.

Merk je hier iets van?

Grote kans van niet! De meeste telefoons ondersteunen minimaal 3G en dat blijft gewoon beschikbaar. Je merkt er alleen iets van als je telefoon alleen geschikt is voor 2G. Weet je niet zeker of je een 2G-telefoon hebt? Bekijk dit overzicht van de meest voorkomende 2G-telefoons om te kijken of de jouwe ertussen staat.

Let op: 2G, 3G en 4G krijgen van je telefoon soms een andere naam. Zo wordt 4G ook wel LTE genoemd. De meest voorkomende synoniemen check je hieronder:

  • 2G: GSM
  • 3G: WCDMA
  • 4G: LTE

Nieuwe telefoon nodig?

Heb je nog een telefoon die alleen met 2G werkt? Dan heb je een nieuwe telefoon nodig om via het netwerk van T-Mobile bereikbaar te zijn. Wees gerust: in principe kun je alle telefoons die je online kunt kopen gewoon gebruiken.