T-Mobile schakelt op 1 juni het 2G-netwerk uit

Met Simpel maak je gebruik van het netwerk van T-Mobile. Het als beste geteste netwerk van Nederland. De nieuwste technologieën zorgen voor een uitstekende dekking binnen- en buitenshuis. Om te kunnen blijven vernieuwen is ruimte op het netwerk nodig. Daarom schakelt T-Mobile op 1 juni 2021 het (oudste) 2G-netwerk uit.

Ga je hier iets van merken?

Het 2G-netwerk werd opgevolgd door het 3G-netwerk en is inmiddels ingehaald door het 4G-netwerk. Als je een toestel hebt dat alleen geschikt is voor het 2G-netwerk kun je deze na 1 juni 2021 niet meer gebruiken in combinatie met je Simpel-abonnement.

Welk toestel is geschikt?

Om gebruik te kunnen maken van je abonnement heb je vanaf 1 juni 2021 een toestel nodig dat geschikt is voor ten minste 3G, maar een 4G-toestel is aan te raden. Met een Simpel sim-only abonnement heb je supersnel 4G-internetsnelheid. Met een toestel dat geschikt is voor 4G, kun je nog sneller internetten zonder extra kosten.

Weet je niet of je telefoon geschikt is voor 3G of 4G? De meeste telefoons met druktoetsen zijn niet geschikt voor 3G of 4G en de meeste zogenaamde 'smartphones' zijn ten minste geschikt voor 3G. We hebben de meest voorkomende 2G-telefoons voor je op een rijtje gezet. Met deze telefoons kun je vanaf 1 juni 2021 niet meer bellen, sms'en en internetten in combinatie met je Simpel-abonnement.

Let op: 2G, 3G en 4G worden soms met andere benamingen weergegeven in je telefoon. 3G wordt ook ‘WCDMA’ genoemd en 4G wordt ook ‘LtE’ genoemd. Als je telefoon een van deze technologieën ondersteunt kan je ook na 1 juni gebruikmaken van je Simpel-abonnement.

  • 2G = GSM
  • 3G = WCDMA
  • 4G = LtE

4G-telefoon nodig?

Wil je na 1 juni 2021 via Simpel gebruik kunnen maken van je Simpel-abonnement, maar heb je nog geen geschikte telefoon? Op Coolblue.nl vind je een uitgebreide selectie toestellen die geschikt zijn voor 4G.