Nummerbehoud

Wat heb ik nodig als ik mijn nummer wil behouden?

Voor het aanvragen van nummerbehoud hebben wij je simkaartnummer en je mobiele nummer nodig. Je simkaartnummer vind je achterop je simkaart. Als het simkaartnummer niet leesbaar is informeer dan bij je huidige aanbieder naar je simkaartnummer. Daarnaast moet het nummer wat je nu gebruikt nog actief zijn.

Hoe lang duurt het aanvragen van nummerbehoud?

Bij de meeste aanbieders heb je in geval van een abonnement een opzegtermijn van 1 maand. Na het bestellen van een abonnement duurt het dus minimaal 1 maand om je nummer over te zetten naar Simpel. In het geval van een zakelijk abonnement is de opzegtermijn vaak 3 maanden. Bel je nu prepaid dan kunnen wij binnen 10 dagen je nummer overnemen.

Wanneer vraagt Simpel nummerbehoud aan?

Zodra je de eerste factuur betaald hebt vragen wij nummerbehoud aan bij je huidige aanbieder. De definitieve overstapdatum bevestigen wij per e-mail, en kan afwijken van de wensdatum die je hebt opgegeven.

Is nummerbehoud afgekeurd door je aanbieder?

Als het verzoek om je nummer mee te nemen is afgekeurd door je huidige aanbieder kloppen één of meerdere gegevens niet. Controleer bij je aanbieder wat er precies niet klopt. Geef daarna de correcte gegevens aan ons door via het contactformulier. Zodra alle gegevens juist zijn, wordt je aanvraag goedgekeurd door je vorige aanbieder. Je ontvangt van ons de bevestiging en de definitieve overstapdatum per e-mail.

Wanneer kan ik bellen met mijn Simpel abonnement?

Op de overstapdatum wissel je de simkaart van je huidige aanbieder met die van Simpel. Je Simpel abonnement is nu actief en je kunt bellen met je eigen nummer.

Wat moet ik doen op de overstapdatum?

Je blijft bereikbaar met de simkaart van de huidige aanbieder tot de overstapdatum, ook als deze afwijkt van de wensdatum die je hebt gekozen. Op de overstapdatum wordt het abonnement bij je huidige aanbieder beëindigd, en gaat je nieuwe abonnement bij Simpel in. Zodra je geen netwerk meer hebt kun je de simkaarten wisselen. Je kunt direct bellen en sms’en.